2010. január 26., kedd

Szemelvények Gyurcsány HAZUGSÁGBESZÉDÉBŐL

Lacikám! Itt küldök egy blogba való szállóige-csokrot, ha úgy gondolod... ez is mehet. Íme: Szemelvények Gyurcsány —néhai magyar min. elnök zártkörű pártgyűlésen elhangzott, s onnét kiszivárgott HAZUGSÁGBESZÉDÉBŐL: (Amely —a hónapokon át elhúzódóan kitartó Gyurcsány takarodj! tüntetések nyomában Gy. lemondását eredményezte)


„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert ELKÚRTUK. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan VÉGIGHAZUDTUK AZ UTOLSÓ MÁSFÉL-KÉT ÉVET. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szoc. Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként NEM CSINÁLTUNK SEMMIT NÉGY ÉVIG. Semmit. Nem tudok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy A SZARBÓL visszahoztuk a kormányzást a végére.. Semmit.
Veres Janinak (a pénzügyminiszternek) igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége , meg TRÜKKÖK SZÁZAI, amiről nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.És persze még gondolkozhatunk még nagyon sokáig,meg KIBASZOTT sok elemzést el lehet végezni...
Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött:visszadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. HOGY NEM KELL LEHAAJTANI A FEJÉT EBBEN A KURVA ORSZÁGBAN. Hogy nem kell BESZARNI Orbán Viktortól, meg a gobboldaltól, és tanulja meg magát nem őhozzájuk mérni, hanem a világhoz.
Majdnem BELEDÖGLÖTTEM, hogy másfél évig úgy kellett tenni, MINT HOGYHA KORMÁNYOZTUNK VOLNA. E helyett HAZUDTUNK REGGEL, ÉJJEL MEG ESTE.
Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. „Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek”

Imi

4 megjegyzés:

  1. Az öszödi beszédnek hosszú ideig tartó hatása lesz, a legfájóbb mindenképpen, hogy egy arra méltatlan (nem írom, hogy férfi, politikus, ember) hónapokig, évekig nevethet a "csőcselék" szemébe azáltal, hogy egy ilyen skandalumot követően nem mond le, sőt nem mondathatják le, mert erre törvényes eszköz nincsen. Bennem a demokráciába vetett hit rendült meg - aztán megértettem, hogy itt nincsen demokrácia, nincsen becsület és tisztesség. Illetve van, csak egy bizonyos szint fölött nem kötelező, a következmények alól mentesülni lehet, sőt a következményekkel számolni sem kell.
    Egy bizonyos szint alatt sem jelennek meg ezek az erények: a nincstelenek, hajléktalanok, munkanélküliek gazdasági és erkölcsi felelősségre vonása szintén lehetetlen. Én pedig ott állok a kettő között. Nekem becsületesnek és tisztességesnek kell lennem, mert tőlem még van mit elvenni, én még zsarolható vagyok.
    A 2006. év végi tüntetéshullám után Ferenc testvér országlásra indult, egy videóval kedveskednék Nektek, amikor a Piac utcát az ő léptei tapodták:
    http://www.youtube.com/watch?v=YTiLyUmuFjE

    Csilla

    VálaszTörlés
  2. Miután Gyurcsány Ferenc Őszödön bevallotta, hogy végig hazudták az elmúlt másfél évet, felmerül a kérdés meg lehet-e ezt tenni, minden következmény nélkül? Remélem, hogy NEM!

    "Feljelentést tett a Fidesz közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János volt pénzügyminiszter ellen a 2006. évi államháztartási adatok eltitkolása kapcsán."
    fidesz.hu

    VálaszTörlés
  3. A Gyurcsány beszédet egy boritékbA tettem el,hogy mAjd ha lesz időm egy alApos kiértékeléssel intézzem el a magam és ha lesznek egyéb olvasóknak is.Ugy érzem tanitatni kellene A szónoklAtok,a nagy emberek szónoklatai kategóriájában,mint elrettentő példát,hogy olvassátok,volt egy idő,Amikor Mo.nak ilyen politikusai voltak,sőt ő államférfi nek is nevezte magát,az öntelségnek,a pökhendi magabiztosságnak a csucsteljesitménye.ŐSWZINTE VOLT,PONTOSAN,AHOGY A GENGSZTEREK ŐSZINTÉK EGYMÁS KÖZT.éS RÁTAPINTOTT A LÉNYEGRE,NEM AZ ORSZÁG Lényegére,nem a gazdaság lényegére,hanem a saját széttéphetetlen,hus vérebe vágó vaskos,halálos elkötelezettségükre.Ha ebből kilépsz,el vagy veszve,hünek kell lennetek kurva pecérek,rám kell halgassatok.Itt élnetek halnotok kell az én zászlóm alatt.Ebben a kurva országban,ahol idáig is jól megvoltunk,és ezután is meg kell lennünk.OlyAn ez mint egy fogadalom,egy káté nem kis káté,hanem nagy káté,hitvallás.A mai XXI.század magyar vezetőinek,hiénáinak a kátéja és hitvallása.

    Odüsszeusz

    VálaszTörlés
  4. Kedves Odüsszeusz,
    ez zseniális ötlet, retorikailag elemezni ezt a "gyöngyszemet". Ez tényleg ne maradjon el!

    De gondoljunk csak a hangjára, a mimikára, a beszédtempóra, a gesztusokra...
    Montágh Imre mondta: "A beszéd maga a jellem".


    http://www.youtube.com/watch?v=1gNMMiBJn30&feature=related

    Csilla

    VálaszTörlés